معاون وزیر نفت با اشاره به ایجاد کرسیهای آزاداندیشی در صنعت پتروشیمی از روند خصوصیسازی پتروشیمیها در دولت نهم و دهم انتقاد کرد و گفت: جهش دوم پتروشیمی با مشارکت بخش خصوصی رقم خواهد خورد.
عباس شعریمقدم در دیدار عمومی با کارکنان و مدیران صنعت پتروشیمی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها تاکید کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری به زودی کرسیهای آزاد اندیشی در صنعت پتروشیمی راهاندازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه راهاندازی کرسیهای آزاد اندیشی، زمینه توسعه روحیه جمعی و مدیریت مشارکتی را فراهم میکند، در تشریح روند توسعه پتروشیمی در ایران، تصریح کرد: این صنعت ابتدا با سرمایهگذاری مشترک شرکت نفت و سرمایهگذاران آمریکایی در سه مجموعه رازی، آبادان و خارک شکل گرفت و بعد از آن هم پتروشیمی ایران- ژاپن با مشارکت 50 درصدی دو کشور تاسیس شد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه پس از جنگ تحمیلی زمینه سرمایهگذاری خارجی در پتروشیمی دیگر مهیا نبود، به همین علت دولت خود مقداری برای توسعه این صنعت سرمایهگذاری کرد، اظهار کرد: با آغاز فعالیت دولت اصلاحات بدون دریافت کمک از دولت با دریافت وامهای کلان خارجی صنعت پتروشیمی توسعه یافت که از این سالها بهعنوان دوران طلایی توسعه پتروشیمی یاد میشود.
این مقام مسوول در ادامه با انتقاد از روند خصوصیسازی در دولت نهم و دهم اظهار کرد: در این دوران با توجه به نوع خصوصیسازی انجام شده و مشکلاتی که تحریمها ایجاد کردند، برند جهانی NPC از بین رفت.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه حالا یک هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس باقیمانده است، اظهار کرد: در صورت خصوصیسازی این هلدینگ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی توان کاری نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر لزوم حفظ هلدینگ خلیج فارس افزود: سیاست دولت جدید این است که زمینه را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی واقعی در کشور آماده کند تا با مشارکت سرمایهگذاران واقعی زمینه توسعه و جهش جدید صنعت پتروشیمی فراهم شود.