پشت‌پرده رکوردشکنی مصرف گازوئیل چیست؟

پشت‌پرده رکوردشکنی مصرف گازوئیل چیست؟
به دنبال عدم بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی و محدود کردن نیروگاه ها به استفاده از سوخت مایع در فصل سرمای پیش رو، رکورد کم نظیر مصرف گازوئیل در کشور رقم خورد.

دوشنبه هشتم مهرماه سال جاری، 164 میلیون و 100 هزار لیتر گازوئیل در کشور مصرف شد، این میزان مصرف گازوئیل در یک روز از ابتدای سال جاری تاکنون بی سابقه بوده و حتی با بررسی آمار مصرف این فرآورده نفتی در سالهای گذشته نیز، این رقم از رکوردهای کم نظیر مصرف روزانه گازوئیل در ایران است.

در پیگیری در خصوص اینکه این حجم گازوئیل عرضه شده از مبادی رسمی در حالی که متوسط مصرف روزانه گازوئیل در ایران هم اکنون در بازه 90 تا 110 میلیون لیتری در هر روز است، به چه عنوانی به مصرف رسیده، این نتیجه حاصل شد که با دستور وزیر نفت، ذخایر سوخت مایع نیروگاهها برای فصل سرمای پیش رو در حال تکمیل است.

پس از گذراندن زمستان سال گذشته با اما و اگرها و البته خوش شانسی وزارت نفت در کم بودن دوره های سرمای شدید، کارشناسان صنعت گاز ایران معتقدند که زمستان امسال میزان مصرف گاز طبیعی توسط کل مشترکان خانگی، تجاری، صنایع، نیروگاهی و صادرات به بیش از ٧٠٠ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

از سوی دیگر پیش بینی های هواشناسی نشان می دهد زمستانی سردتر از سال گذشته در پیش داریم، در این شرایط علی رغم تمامی پیش بینی های صورت گرفته، فازهای جدید پارس جنوبی تاکنون به بهره برداری نرسیده و در حالی به استقبال زمستان 92 می رویم که متوسط استخراج روزانه گاز طبیعی در ایران در حدود همان 650 میلیون مترمکعب سال گذشته است و ظرفیت پالایش 520 میلیون مترمکعب آن برای تزریق به شبکه مصرف داخل کشور وجود دارد.

این امر موجب شده در قدم اول، وزیر نفت دستور محدود کردن نیروگاهها به مصرف سوخت مایع را صادر کند و در پی همین دستور، در دو هفته گذشته تکمیل ذخیره سوخت مایع نیروگاهها با نفت کوره و گازوئیل آغاز شده است.

به همین دلیل نه تنها شاهد رشد مصرف گازوئیل در کشور و جابه جایی رکورد مصرف آن در سال جاری هستیم بلکه در مصرف نفت کوره نیز عبور از مرز مصرف 70 میلیون لیتری در روز در دو هفته گذشته به ثبت رسید.

همچنین مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران امروز از افزایش ٣٥ درصدی مصرف سوخت مایع نیروگاه های کشور از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: این میزان مصرف سوخت مایع در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال گذشته ٣,٣ میلیارد لیتر افزایش یافته است و به ١٢,٥ میلیارد لیتر رسیده است.

به گفته این مقام مسئول، هم اکنون بیش از چهار میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه های کشور ذخیره شده که وضعیت مطلوبی برای شروع نیمه دوم سال به شمار می آید.

۲۰ مهر ۱۳۹۲ ۱۴:۲۷
تعداد بازدید : ۸۷۱