بحرین یکی از بزرگترین رقبای صنعت قیر ایران در تلاش است تا بازار ایران در خاورمیانه را تصرف کند و غفلت در این امر می تواند قدرت چانهزنی کشورمان در خاورمیانه را کاهش دهد؛ مسئلهای که با چشم انداز ۲۰ ساله مغایرت دارد.
هرچند در هشت سال گذشته، تولید نفت کاهش یافت و از قدرت نفتی کشور کاسته شد، در بخش صنعت قیر، ایران به این قدرت دست یافته تا جایی که در یک سال گذشته، به رغم تحریم فروش نفت و فرآوردههای نفتی کشورمان، جلوی صادرات قیر ایران به دلیل دارا بودن رتبه بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان قیر خاورمیانه گرفته نشده و همچنان ایران نقشآفرین این بازار است.
بنابراین، حفظ جایگاه قیری ایران در خاورمیانه، قدرت سیاسی بزرگی برای ایران به شمار میرود که باید برای نگه داشت این شرایط کوشید؛ هر چند در چند سال گذشته اتخاذ تصمیمهای نادرست، آسیبهای متعددی را به این بخش وارد کرده است.
در حال حاضر از یک سو برخی تولیدکنندگان از خلاء نظارت کافی سوءاستفاده کرده و قیرهای تقلبی را به نام قیر استاندارد روانه بازارهای بینالمللی میکنند. موضوعی که صدای بسیاری از تولیدکنندگان قیرهای استاندارد را در آورده است.
از سوی دیگر نیز سوء مدیریت در برخی شرکتهای تولیدکننده که شماری از آنها لقب بزرگترین تولیدکننده خاورمیانه را یدک میکشند نیز به معضلی برای این بخش تبدیل شده است.
متاسفانه تغییرات گسترده مدیریتی در این قبیل شرکتها طی سالهای گذشته لطمات جبرانناپذیری بر صنعت نفت کشور وارد کرده است.
هر چند دولت یازدهم نیز برخی مدیران شرکتهای بزرگ تولید کننده قیر را مانند دولت قبلی تغییر داده، اما با وجود تغییر مدیریتها وضعیت تولید کنندگان بزرگ قیر کشور چندان خوشایند نیست.
همه این اتفاقات در حالی روی میدهد که بحرین یکی از بزرگترین رقبای صنعت قیر ایران در حال حاضر در تلاش است تا بازار ایران در خاورمیانه را تصرف کند و غفلت در این امر می تواند قدرت چانهزنی کشورمان در خاورمیانه را کاهش دهد؛ مسئلهای که با چشم انداز 20 ساله مغایرت خواهد داشت.