عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
بخش خصوصی قدرت رقابت با شبه دولتی‌ها را ندارد
  • اگر قرار است شرکتها را به برخی وزارتخانه‌ها و یا ستادها واگذار کنیم، بهتر است آنها در تصدی دولت باقی بمانند، زیرا بخش خصوصی قدرت رقابت با شبه دولتی‌ها را ندارد.
  • غلامرضا اسدالهی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار شانا، درباره روند فروش نفت ایران که بیش از پیش بینی قانون بودجه ٩٣ بوده است، تصریح کرد: در مجموع روند فعالیتهای وزارت نفت نسبت به گذشته رو به جلو بوده است.

    این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان این‌که در نفت مسائل سمت و سوی خودش را پیدا کرده است، گفت: بهره‌برداری از میدانهای مشترک تا حدودی نسبت به گذشته تفاوت پیدا کرده است.

    وی با اشاره به شتاب کار در برخی از فازهای پارس جنوبی خاطرنشان کرد: وضع تولید و صادرات نفت خام نسبت به گذشته تفاوتهای فراوانی کرده است البته هنوز آخرین گزارش درباره فروش نفت به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه نشده است.

    اسدالهی به آخرین حضور و گزارش وزیر نفت در کمیسیون برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: آمارهایی که آقای وزیر ارائه می‌کرد با گذشته متفاوت و حاکی از رشد تولید بود.

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره معضلات خصوصی‌سازی غیر اصولی در نفت، با این که باید کار را به مردم واگذار کرد، افزود: من موافق شبه دولتیها نیستم.

    وی افزود: سالها درباره نظارت بر عملکرد دولت اندیشه شده و ابزارهایی برای این امر پیش بینی شده است، بنابراین در همه جهان با ایجاد ابزارهای نظارتی کم و بیش، مانع بروز فساد در امر خصوصی‌سازی شده‌اند.

    اسدالهی با بیان این که درباره حضور شبه دولتیها در عرصه اقتصادی هیچ اندیشه‌ای انجام نشده است، گفت: زمانی که دولت این شرکتها را بازخواست می‌کند می‌گویند ما خصوصی هستیم و وقتی که از آنها می‌خواهند قوانین مربوط به بخش خصوصی را رعایت کنند ادعا می‌کنند که دولتی هستند.

    این نماینده مجلس واگذاری به شبه دولتیها را گرفتن فرصت و تضییع بخش خصوصی دانست و افزود: شبه دولتیها به منابع دولت متصل هستند از این رو بخش خصوصی قدرت رقابت با آنها را ندارد.

    اسدالهی گفت: اگر قرار است شرکتها را به برخی وزارتخانه‌ها و یا ستادها واگذار کنیم، بهتر است آنها در تصدی دولت باقی بمانند تا نظارت بهتری بر روی عملکردشان صورت گیرد نه اینکه هم به منابع دولتی وصل باشند و هم قوانین بخش خصوصی را رعایت نکنند. 

    وی با بیان این که خصولتی ها بستر فساد خیزی دارند تصریح کرد: تا جایی که مقررات اجازه می‌دهد باید امور را به مردم واگذار کنیم، از این رو دولت باید بیشتر نقش حمایتی، هدایتی و نظارتی ایفا کند، از طرف دیگر باید نقش تصدیگری دولت کاهش یابد.

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در برخی موارد که زمینه واگذاری به مردم وجود ندارد باید کماکان تصدی امور از طرف دولت انجام شود.

۱۶ مهر ۱۳۹۳ ۱۴:۴۱
شانا |
تعداد بازدید : ۱,۲۱۷