تولید ٣٧ میلیون تن محصول پتروشیمی در ایران

تولید ٣٧ میلیون تن محصول پتروشیمی در ایران
تولید محصولات پتروشیمی ایران در ١٠ ماه نخست امسال به بیش از ٣٧ میلیون تن رسید.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در گفتگو با خبرنگار شانا، با اشاره به بهره برداری از پتروشیمی تخت جمشید و لرستان تا ماه آینده گفت: در صورت راه اندازی و آغاز تولید در پتروشیمی تخت جمشید، امکان تولید سالانه ٣٠ هزار تن SBR و ١٨ هزار تن PBR به عنوان دو محصول با ارزش اقتصادی بالا فراهم می‌شود.

بساق زاده هدف از ساخت و راه‌اندازی پتروشیمی تخت جمشید را توقف خام فروشی محصولات پتروشیمی عنوان کرد و افزود: با بهره برداری این واحد، خوراک مورد نیاز صنایع لاستیک سازی به طور کامل مرتفع می‌شود.

مدیرکنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: واحد پلیمر پتروشیمی لرستان با ظرفیت تولید سالانه ٣٠٠ هزار تن امسال به بهره برداری می رسد.

بساق زاده همچنین در مورد آخرین وضعیت پتروشیمی مهاباد اظهار داشت: این پتروشیمی با توجه به پیشرفت فیزیکی خوب و پیش راه اندازی واحدهای یوتیلیتی، اواخر امسال وارد سرویس خواهد شد، از سوی دیگر با افزایش میزان خوراک فاز دوم، پتروشیمی کاویان نیز به تولید می رسد.

به گزارش شانا، هم اکنون ۴۵ واحد تولیدی با ظرفیت حدود ۶۰ میلیون تن سهم ۳۶ درصدی از کل صادرات غیرنفتی و ۴۵ درصدی صنعتی کشور را به خود تخصیص داده است، به طوری که ارزش صادرات محصولات پتروشیمی ایران در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۲ میلیارد دلار بوده است.

بنا بر آمارهای جهانی ۲۴ درصد ظرفیت پتروشیمی موجود در منطقه خاورمیانه متعلق به کشور ایران است. پیش بینی می‌شود ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور تا سال ۱۳۹۵ به ۱۰۰ میلیون تن و ارزش صادرات این محصولات بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار باشد. این رقم معادل درآمد سالانه نفتی کشور در بیشتر سالهای دهه هفتاد است که نشان دهنده اهمیت و جایگاه ویژه صنعت پتروشیمی در رشد و شکوفایی کشور و موقعیت منحصر به فرد آن در بازارهای جهانی است.

با نگاهی به کارنامه صادراتی صنعت پتروشیمی کشور در سالهای گذشته، موقعیت خاص ایران در صادرات محصولاتی چون متانول، اوره، پلی اتیلن، آروماتیکها و غیره مشخص است.

برای محصولاتی که دارای ظرفیت بالا در کشور هستند، امکان تاثیرگذاری زیاد، ایجاد قدرت چانه زنی، تعیین قیمت، تسهیل لجستیک و موارد این چنینی برای صادرات به بازارهای هدف فراهم بوده که تحقق آنها منوط به هماهنگی میان بازیگران اصلی و مدیریت متمرکز فروش است.

۱۷ بهمن ۱۳۹۳ ۲۱:۴۵
شانا |
تعداد بازدید : ۶۴۶