گرد و غبار شدید کارکنان عملیاتی مناطق نفتخیز را زمین گیرکرد؛ احتمال اخلال جدی در تولید نفت و گاز کشور

گرد و غبار شدید کارکنان عملیاتی مناطق نفتخیز را زمین گیرکرد؛ احتمال اخلال جدی در تولید نفت و گاز کشور
گرد و غباری که این روزها سرزمین نفت بویژه اهواز را در بر گرفت آنقدر شدید است که کارکنان عملیاتی صنعت نفت برای تردد در تاسیسات با مشکل دید مواجه شده و در عملکرد بسیاری از وسایل ابزار دقیق و توربین های نفتی اخلال ایجاد شده است.
طی هفته جاری به دنبال وقوع گرد و غبار شدید تمامی مدارس و ادارات شهرهای خوزستان تعطیل شده و بیشتر پروازها لغو شدند ولی با این وجود کارکنان بخش عملیات صنعت نفت همچنان به تلاش خود برای جلوگیری از توقف تولیدنفت کشور ادامه می دهند.
گزارش نفت نیوز از تاسیسات نفتی منطقه کریت کمپ تا آغاجاری و جاده اهواز به اندیمشک و اهواز به آبادان حاکی است ؛ شعاع دید در این تاسیسات کمتر از 100 متر گزارش شده به گونه ای که در روز چراغ های برق کارخانجات بطور اتوماتیک روشن می شوند.گرد و غبار شدید کارکنان عملیاتی مناطق نفتخیز را زمین گیرکرد؛ احتمال اخلال جدی در تولید نفت و گاز کشور
برخی گزارش های رسمی حاکی است گرد و غبار موجود در شهرها و تاسیسات نفتی بیش از 70 برابر استاندارد جهانی است که نشان دهنده اورژانسی بودن شرایط برای ساکنین این مناطق است.
استمرار این وضعیت باعث شد روزانه تعداد زیادی از کارکنان صنعت نفت و مردم عادی به دلیل بیمار تنفسی به مراکز درمانی نفت بویژه بیمارستان نفت اهواز مراجعه می کنند. در لحظه ارسال خبر تعدادی از همکاران و هموطنان خوزستانی به دلیل تنگی نفس و حملات قلبی و آلرژی تنفسی در این مراکز بستری هستند.
بهداشت درمان صنعت نفت اهواز که در حالت آماده باش 24 ساعته است امروز در یک اقدام اضطراری ماسک های مخصوص اتاق های جراحی را هم در بین ارباب رجوع این مرکز توزیع کرد .
بخش اداری صنعت نفت هم تعطیل و کارمندان و ارباب رجوع در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته اند.
اوضاع در دکل های حفاری میدان های نفتی جنوب بحرانی و غیرقابل تحمل گزارش شده که به دلیل شرایط خاص بیشتر چاهها و امکان وقوع آتش سوزی و انفجار کارکنان صنعت نفت مجبورند به مراقبت مستقیم خود بر روی دکل ها ادامه دهند.
هنوز گزارشی از اقدامات بخش HSE نفت برای حفظ سلامتی همکاران نفتی در این شرایط خاص بدست ما نرسیده است.
گزارش نفت نیوز حاکی است تمام تاسیسات نفتی جنوب در استان خوزستان و دیگر استان های همجوار فاقد درختکاری مناسب بوده و به نظر می رسد وزارت نفت باید در این زمینه تدابیر لازم مخصوصاً در کانون های آلوده اتخاذ نماید. با توجه به هزینه های بالای تعمیرات و گرانی و کمبود کالاهای مصرفی بویژه فیلترهای هوای توربین ها و همچنین عدم النفع ناشی از تعطیلی مرکز و برخی دکل های حفاری و.. به نظر می رسد این اقدام از نظر مادی نیز به نفع صنعت نفت باشد.
گفته می شود وزارت نفت به تعهدات خود برای اختصاص بخشی از درآمدهای نفتی به خوزستان عمل نکرد و 200 هزار هکتار از اراضی هورالعظیم را هم که قرار بود احیا نماید فقط درحد 10 تا 12 درصد اقدام شده است.
گفتنی است شهر اهواز از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از آلوده ترین شهرهای جهان شناخته شده که به غیر از ریز گردها؛ مشعل های آلوده مواد سمی و گازی تاسیسات نفت و گاز و پتروشیمی بعنوان عامل اصلی این آلودگی ها هستند که بعضاً باعث بارش باران اسیدی در این شهرها می شوند.
گفتنی است مقام معظم رهبری امروز سه شنبه 21 بهمن خواستار پیگیری و رسیدگی سریع به وضعیت نامطلوب استان خوزستان شدند که متعاقب آن هیئت دولت جلسه اضطراری تشکیل داد.
با توجه به شرایط خاص حاکم بر خوزستان و تهدیدهای غیر قابل پیش بینی برای تولید نفت کشور به نظر می رسد ضروری است وزارت نفت بویژه با نظارت مستقیم شخص مهندس زنگنه در این زمینه حضوری پر رنگ و موثر داشته باشد.
انتهای پیام
۲۴ بهمن ۱۳۹۳ ۱۴:۵۵
نفت نیوز |
تعداد بازدید : ۹۹۲