جزئیات ساخت ۱۵ پالایشگاه جدید نفت و میعانات گازی در ایران

جزئیات ساخت ۱۵ پالایشگاه جدید نفت و میعانات گازی در ایران
قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تشریح طرح جدید پالایشگاه‌سازی نفت در ایران، جزئیات ساخت ۱۵ پالایشگاه جدید نفت و میعانات گازی را تشریح کرد.
شاهرخ خسروانی در تشریح برنامه جدید پالایشگاه سازی در ایران، گفت: با وجود سقوط آزاد قیمت نفت در بازارهای جهانی، اما احداث طرح های جدید پالایشگاهی ایران متوقف نشده است و متعاقب با برنامه زمان بندی پیش می رود.

بقائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اعلام اینکه برنامه ایران افزایش ظرفیت پالایش نفت و میعانات گازی به سه میلیون بشکه در روز است، تصریح کرد: بر این اساس، هم اکنون مراحل مختلف طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی ۱۵ پالایشگاه جدید نفت خام و میعانات گازی در نقاط مختلف کشور در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول با اشاره به توافق انجام شده با فاینانسورهای چینی برای تامین مالی طرح تثبیت پالایشگاه نفت آبادان با ظرفیت ۲۵۰ هزار بشکه در روز، اظهار داشت: علاوه بر این، مراحل عملیات اجرایی پالایشگاه نفت آناهیتا در کرمانشاه با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز و ساخت پالایشگاه نفت سنگین بهمن گِنو در بندرعباس با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز آغاز شده است.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه در کنار ساخت پالایشگاه های جدید نفت، احداث ۱۰ پالایشگاه جدید میعانات گازی هم در جنوب کشور هدف گذاری شده است، بیان کرد: هم اکنون پیشرفت اجرایی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به حدود ۷۵ درصد رسیده است که پیش بینی می شود مطابق با برنامه زمان بندی، فاز اول این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه ای با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز، سال آینده وارد مدار بهره برداری شود.

خسروانی با اشاره به اینکه با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، ظرفیت تولید میعانات گازی کشور به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می یابد، تاکید کرد: از این رو، در کنار ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس، احداث ۸ واحد مینی پالایشگاهی هر یک با ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در منطقه ویژه اقتصادی ـ انرژی پارس در اولویت کاری وزارت نفت قرار گرفته است.

قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به شناسایی سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث این هشت پالایشگاه میعانات گازی در عسلویه، افزود: علاوه بر این، احداث پالایشگاه میعانات گازی پارس با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در استان فارس از دیگر طرح های اولویت دار پالایشی کشور است.

وی در تشریح ساخت ۸ مینی پالایشگاه میعانات گازی در عسلویه، توضیح داد: هم اکنون با دستور بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت تحویل زمین برای احداث این واحدها انجام شده است و از سال آینده عملیات اجرایی ساخت این ۸ پالایشگاه آغاز خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین از اجرای دو طرح عظیم بنزین سازی در قالب طرح توسعه پالایشگاه های نفت اصفهان و بندرعباس خبر داد و گفت: طرح بنزین سازی پالایشگاه نفت اصفهان با تامین کاتالیست مورد نیاز آن، توسط متخصصان داخلی تا پایان سال جاری در مدار بهره برداری قرار می گیرد.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در خصوص آخرین وضعیت طرح بنزین سازی پالایشگاه نفت بندرعباس، اظهار داشت: هم اکنون پیشرفت اجرایی این پروژه بنزین سازی کشور به حدود ۹۰ درصد رسیده است که باز تامین برخی از تجهیزات و قطعات آن از داخل و خارج کشور، پیش بینی می شود این پروژه بنزین سازی هم سال آینده راه اندازی شود.

خسروانی در پایان با بیان اینکه مطابق با قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، وزارت نفت به طور مستقیم نمی تواند در طرح های پالایشگاهی سرمایه گذاری کند، خاطر نشان کرد: از این رو، تامین منابع مالی تمامی طرح های جدید پالایشگاهی با استفاده از سرمایه گذاری خارجی و یا بخش خصوصی داخلی انجام می گیرد.

۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ۰۰:۰۷
مهر |
تعداد بازدید : ۱,۱۹۹