عربستان از قیمت فعلی نفت راضی است

عربستان از قیمت فعلی نفت راضی است
عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت اوپک از این موضوع که استراتژی جاری کردن نفت فراوان در بازار این کشور را به آنچه که می‌خواست رسانده است، راضی و خشنود به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) خبرگزاری انگلیسی رویترز در گزارش خود در این زمینه آورده است: پس از آنکه اشباع بازار جهانی نفت قیمت‌های طلای سیاه را در ماههای ژوئن 2014 تا ژانویه 60 درصد کاهش داد نشانه‌هایی بروز کرد که رقبای اوپک از جمله تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا مجبور خواهند بود که تولید نفت پرهزینه خود را کاهش دهند.

با گذشت دو ماه از سال 2015 میلادی، قیمتها از 45 دلار در ماه ژانویه به محدوده 60 دلار در هر بشکه بازگشته که این افزایش سریع‌تر از انتظار عربستان بوده است. ریاض در نشست ماه نوامبر دیگر اعضای اوپک را به عدم کاهش تولید برای دفاع از سهم بازار در برابر تولیدکنندگان رقیب ترغیب کرد.

علی النعیمی وزیر نفت عربستان در اولین سخنرانی پس از احیای قیمت نفت به طور ضمنی از تحولات اخیر ابراز رضایت کرد و گفت: شاهد افزایش تقاضای نفت و آرامش در بازار هستیم.

وی افزود: ما هر چیزی را که باعث ناآرامی در بازار شود نمی‌خواهیم.

یک روز قبل از سخنان النعیمی یک مقام بلندپایه اوپک از حاشیه خلیج فارس گفت:‌ قیمت نفت شروع به به ثبات کرده و قیمتها در محدوده 60 دلار در هر بشکه تثبیت شده و هیچ نیازی برای برگزاری نشست اضطراری اوپک وجود ندارد.

یاسر القندی از تحلیلگران بازار نفت گفت: سعودیها می‌گویند همه چیز در همان مسیری که می بایست، در حال وقوع است. تولیدکنندگان دیگر در حال کاهش سرمایه‌گذاری‌های خود هستند، رشد تولید نفت رو به کندی است و قیمت‌های پایین در حال تحریک تقاضا است.

عربستان بزرگترین تولیدکننده نفت در اوپک همچنین یکی از کم هزینه‌ترین تولیدکنندگان نفت در جهان محسوب می شود و هزینه تولید نفت این کشور تنها چند دلار در هر بشکه است.

رو‌شهای جدید استخراج نفت از صخره‌های سخت که اصلی ترین عامل انقلاب نفتی شیل آمریکا است هزینه بسیار بالاتری نسبت به تولید نفت اوپک دارد و هزینه تولید این نوع نفت بین 25 تا 80 دلار در هر بشکه است.

القندی افزود:‌ البته نکته نامشخص این است که تولید نفت آمریکا تا چه حد انعطاف خواهد داشت. ممکن است تنها شش ماه طول بکشد تا بازار خود را با این الگوی جدید وفق دهد یا ممکن است یا یک دو سال طول بکشد تا قیمت نفت در بازار عادلانه شود.

وی افزود: قیمت‌ها ممکن است لازم باشد که در محدوده 60 دلار بماند تا تعادل منطقی عرضه و تقاضا برقرار شود. این به معنای این نیست که نمی‌توانیم تحت شرایط مشخص به طور موقت به قیمت 40 یا 80 دلار برسیم.

ساموئل سیزوک مشاور ارشد امنیت عرضه در موسسه انرژی سوئد معتقد است، درخواست نعیمی برای آرامش نشان دهنده رضایت وی از قیمت‌های کنونی نفت است.

سیزوک افزود: این به معنای این است که او(النعیمی) میخواهد قیمت‌های کنونی باقی بماند یا کمی کاهش یابد. نعیمی مشخصا میگوید که با افزایش ذخایر مشکلی ندارد و منتظر رشد کند تقاضا است.

افزایش تولید نفت شیل آمریکا قبل از نیمه دوم 2015 میلادی انتظار نمی‌رود. این امر به معنای این است که تسریع افزایش ذخایر نفت جهانی می‌تواند قیمت‌های نفت را تحت فشار بیشتری قرار دهد.

این در حالی است که تحمل قیمت‌های کمتر از 60 دلار در هر بشکه حتی برای کشورهای ثروتمندی نظیر عربستان نیز میتواند مشکل ساز شود چه برسد به اعضای ضعیف‌تر اوپک نظیر ونزوئلا و الجزایر.

اولیور جاکوپ تحلیلگر بازار نفت گفت: این جالب است که النعیمی تمایلی به صحبت درباره نفت ندارد زیرا خواهان آرامش در بازار است.

وی گفت: پس از نشست اوپک شاهد بودیم که وزرای نفت عربستان، کویت و امارات در مصاحبه های خود برای پایین آوردن قیمتها صحبت می‌کردند. در آن زمان آن‌ها تمایل داشتند درباره نفت صحبت کنند و سخنان کنونی النیعمی احتمالا نشانه دیگری است مبنی بر اینکه به هدف خود رسیده اند.

وی افزود: نکته مبهم دیگر گفتگوهای هسته‌ای بین ایران و غرب است که می‌تواند به کاهش تحریمها علیه ایران و آزاد شدن احتمالی روزانه یک میلیون بشکه نفت ایران به بازار بینجامد.

جاکوب گفت: هرگونه توافق هسته ای گمانه زنی درباره نقش اوپک و جایگاه آن در بازار کنونی نفت را افزایش خواهد داد.

۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ۱۰:۱۰
تعداد بازدید : ۹۰۶