فعالیت NPC دوشادوش وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه پایین دستی

فعالیت NPC دوشادوش وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه پایین دستی
عباس شعری مقدم گفت: با توجه به مصوبه اخیر هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در حوزه صنایع پایین دست، از این پس دوشادوش وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه فعالیت خواهیم داشت.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار شانا، با تاکید بر این که صنعت پتروشیمی به خوبی می تواند تاثیر نوسانهای قیمت نفت خام را بر درآمدهای ارزی کشور خنثی کند، گفت: بازار پتروشیمی خیلی تحت تاثیر قیمت جهانی نفت خام نیست و تغییرات قیمت محصولات در این صنعت به نسبت یک به یک با قیمت نفت خام نیست.

وی با اشاره به کاهش ٥٠ درصدی قیمت نفت خام در بازارهای جهانی گفت: هم اکنون با وجود این کاهش قیمت به عنوان مثال با توجه به افزایش مصرف کود اوره، قیمت این محصول افزایش یافته است.

به اعتقاد معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی نیاز کشورهای درحال توسعه به محصولات پلیمری و پتروشیمی پیوسته در حال افزایش است، این موضوع سبب شده قیمت محصولات پتروشیمی در حد قیمت نفت خام کاهش یابد.

شعری مقدم با بیان این که بورس کالای ایران تحت تاثیر یک سری تبلیغات است، گفت: چیزی که در بورس در مورد محصولات صنعت پتروشیمی رخ می دهد تحت تاثیر تبلیغات بوده و بر اساس واقعیات بازارهای جهانی و تحولات سیاسی و اقتصادی نیست.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: با توجه به نبود آگاهی کافی در بخش خصوصی برای توسعه صنایع تکمیلی شرکت صنایع پتروشیمی به عنوان یک مشاور و راهنما در بخش فنی، اطلاعاتی و گاهی زیر ساختی در بخش پایین دستی صنعت پتروشیمی نقش آفرینی خواهد کرد.

به گزارش شانا، ١١ درصد ذخایر نفتی و ١٧ درصد ذخایر گازی از منابع هیدروکربنی دنیا در ایران وجود دارد؛ ذخایر یادشده می‌تواند دهها سال خوراک و انرژی صنایع گوناگون را تامین کند، از این رو امروزه افزایش جذابیت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی به عنوان نخستین صنعت ارزش آفرین کشور باید بدون تردید مورد توجه قرار گیرد.

این صنعت، با استفاده از پنج درصد منابع هیدروکربوری، ٤٠ میلیون تن محصول به ارزش ٢٠ میلیارد دلار ایجاد کرده است که اگر این پنج درصد به صد درصد (بیست برابر) افزایش یابد، عایدی حاصله بدون درنظر گرفتن صنایع تکمیلی به ٤٠٠ میلیارد دلار بالغ می شود؛ این در حالی است که  برآوردها نشان می دهد اگر ٤٠٠ میلیون مترمکعب به قیمت ٤٠ سنت برای هر مترمکعب و نفت به میزان سه میلیون بشکه در روز با قیمت ١٠٠ دلار فروخته شود، عایدی حاصل از این اقدامات تنها به ١٦٧ میلیارد دلار بالغ می شود.

۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ۱۴:۰۴
تعداد بازدید : ۵۷۴