همزمان با حملات هوایی عربستان و چند کشور عربی به یمن، قیمت طلای سیاه در بازارهای جهانی حدود ۶ درصد گران شد تا بازار خود را برای نفت بشکهای ۶۰ دلار آماده کند.
از حدود دو ماه گذشته تاکنون بازار نفت یک ثبات قیمتی را تجربه کرده است به طوری که در طول این مدت بهای هر بشکه طلای سیه در بازار جهانی در محدوده ۵۰ تا ۵۵ دلار معامله شده است.
با این وجود حملات چند روز گذشته عربستان سعودی به یمن و احتمال دامن دار شدن حملات هوایی به این کشور عربی، قیمت نفت خام در بازارها یجهانی حدود ۶ درصد افزایش یافته است.
بر این اساس در روزهای پایانی هفته جاری با وجود ثبت رکورد جدید افزایش ذخیره سازی نفت خام و فرآورده های نفتی در ایالات متحده آمریکا اما بهای نفت به جای کاهش افزایش قیمت را تجربه کرده است.
از این رو هم اکنون قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال در محدوده ۵۵ تا ۵۶ دلار عرضه می شود و قیمت هر بشکه نفت خام وست تگزاس آمریکا هم از مرز بشکه ای ۵۰ دلار عبور کرده است.
کارشناسان و موسسات بینالمللی پیش بینی می کنند در صورتی که شعله جنگ در منطقه خاورمیانه و به ویزه حوزه خلیج فارس با تحولات به وجود آمده در یمن برافروخته تر شود، احتمال افزایش چند دلاری هر بشکه طلای سیاه در بازار جهانی وجود دارد.
در این بین در کنار تحولات اخیر به وقوع پیوسته در خاورمیانه و به ویژه درگیریها بین یمن و عربستان سعودی، برنامه جدید عراق برای فروش نفت ذخیره سازی شده خود، روند رو به مثبت مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه ۵+۱ و احتمال تعلیق تحریم های نفتی ایران، افزایش ذخیره سازی طلای سیاه در ینگه دنیا از مهمترین دلایل تضعیف قیمت نفت در بازار جهانی به شمار می رود.
کاهش ارزش دلار در مقایسه با سایر ارزهای رایج و معتبر جهان یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در نوسان های قیمت نفت در طول چند روز گذشته تاکنون بوده است و کاهش قیمت دلار موجب میشود کالاهایی که توسط دلار قیمت گذاری میشوند برای دارندگان سایر ارزها ارزانتر شود و به شکل معمول موجب بالا رفتن تقاضا برای مواد خامی همچون نفت خواهد شد.
علاوه بر این قیمت دلار در برابر قیمت یورو نیز کاهش یافت که دلیل آن گزارش آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، مبنی بر افزایش اعتماد تجارت در این کشور برای پنجمین ماه پیاپی در ماه مارس سال جاری میلادی بود.
در همین حال علی النعیمی وزیر کهنه کار نفت عربستان سعودی اخیرا در یک کنفرانس انرژی خود و کشورش را از دست داشتن در توطئه کاهش قیمت طلای سیاه در بازار جهانی تبرئه کرده است.
النعیمی با بیان اینکه سقوط آزاد قیمت جهانی نفت خام در نیمه دوم سال ۲۰۱۴ میلادی توطئه ای از سوی عربستان سعودی علیه کشورهای دیگر نبوده است تاکید می کند: ریاض طرفدار هر کسی هست که می خواهد ثبات بازار و توازن بین عرضه و تقاضا را حفظ کند.
وزیر نفت عربستان وجود هرگونه " تئوری توطئه" در پس تصمیم ماه نوامبر اوپک در مورد عدم تغییر سقف تولید این سازمان را رد کرد و یادآور می شود: "هیچ توطئه ای در کار نیست و ما تلاش کردیم تمام چیزهایی را که گفته شده بود اصلاح کنیم، اما هیچ کس گوش نمی دهد. ما علیه هیچ کس نیستیم. ما طرفدار هر کسی هستیم که می خواهد ثبات بازار و توازن بین عرضه و تقاضا را حفظ کند و بازار با توجه به قیمت در مورد آن تصمیم گیری می کند. "
این در حالی است که در طول ۶ ماهه دوم سال گذشته میلادی قیمت جهانی نفت خام با کاهش ۵۵ درصدی از بشکه ای ۱۱۰ دلار به کمتر از ۵۰ دلار سقوط آزاد کرد.