توقف واردات نفت هند از ایران برای پایبندی به تحریم‌ها

توقف واردات نفت هند از ایران برای پایبندی به تحریم‌ها
منابع هندی اعلام کردند این کشور در ماه مارس و برای پایبندی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اقدامی که طی یک دهه گذشته سابقه نداشته هیچ نفتی از ایران وارد نکرده است.
     به گزارش خبرگزاری اوپکس به نقل از پایگاه خبری ایندیا تایمز، تفاهم مشترک بین ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هسته‌ای تهران که هند آن را یک گام مهم توصیف کرده، این پتانسیل را دارد بار دیگر واردات نفت هند از ایران را افزایش دهد و فرآیند پرداخت پول نفت ایران را آسان‌تر سازد.
هند دومین مشتری بزرگ نفت ایران پس از چین است. اما در ماه مارس این کشور برای اولین بار در یک دهه گذشته هیچ نفتی از ایران وارد نکرد. هند تصمیم گرفته تا واردات نفت خود از ایران را در حد مجاز بر اساس تحریم‌های آمریکا نگاه دارد. به‌گفته منابع رسمی اما با توجه به اینکه هند در حال بررسی پیامدهای بیانیه لوزان است، این وضعیت می‌تواند به‌سرعت تغییر کند. به‌گفته این منابع، پیش‌بینی می‌شود که در صورت برداشته شدن تحریم‌ها و تصمیم تهران مبنی بر صادرات نفت به دهلی‌نو با شرایط فعلی، واردات نفت هند از ایران افزایش یابد. انتظار می‌رود که شرکت‌های اسار اویل و مانگالور هند از این ماه از ایران نفت وارد کنند.
منابع دیپلماتیک ادعا کردند، تهران تلویحاً به هند گفته که در صورت لغو تحریم‌ها، فروش نفت به هند با شرایط پرداخت 90روزه و با تخفیف را ادامه خواهد داد. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا پس از انتشار بیانیه مشترک لوزان اعلام کرد که جامعه بین المللی موافقت کرده که تحریم‌های ایران را لغو کند. در آستانه سفر اوباما به هند در ژانویه گذشته گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه دهلی‌نو به شرکت‌های نفتی خود دستور داده تا واردات نفت از ایران را در ماه‌های فوریه و مارس کاهش دهند تا میزان واردات نفت از این کشور در حد مجاز تحریم‌ها باقی بماند.
پرداخت پول نفت ایران پس از تحریم‌ها هیچ‌گاه برای هند آسان نبوده است. هند پول نفت ایران را به روپیه در یک بانک هندی سپرده گذاری می‌کند و ایران از این پول برای واردات از این کشور استفاده می‌نماید. پیشتر هند پول نفت ایران را از طریق یک بانک ترک پرداخت می‌کرد. اگر تحریم‌ها برداشته شود، پرداخت پول نفت ایران برای هند نیز آسان‌تر خواهد شد.
۱۵ فروردین ۱۳۹۴ ۱۴:۳۸
تسنیم |
تعداد بازدید : ۸۲۳