مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: با توجه به افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور به میزان روزانه حدود 70 میلیون لیتر و کاهش مصرف این فرآورده به حدود 54 میلیون لیتر در روز، امکان صادرات روزانه 2.6 میلیون لیتر بنزین ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری
فارس، علیرضا ضیغمی با تاکید بر رشد صادرات بنزین کشور همزمان با افزایش ظرفیت تولید این فرآورده استراتژیک در سال 1390 خاطر نشان کرد: مجوز صادرات یک میلیارد لیتری بنزین معمولی و دیگر فرآوردهها در سال جاری به این شرکت داده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه هماکنون بازاریابی برای صادرات این میزان بنزین آغاز شده است، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به بالابودن ذخایر بنزین کشور، صادرات این فرآورده راهبردی از محل ذخایر انجام میشود.
براساس این گزارش، رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه در بهمن سال گذشته، ضمن اظهار خشنودی از اقدامات وزارت نفت در خودکفایی کشور در تولید بنزین، دستور صادرات بنزین را به وزارت نفت ابلاغ کردند.
بهدنبال آن در دیدارهایی جداگانه با کشورهای همسایه نیاز آنها به فرآوردههای نفتی ازجمله بنزین بررسی و موضوع صادرات بنزین ایران کلید خورد.
در این رابطه پیشتر معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از صادرات چندمحموله بنزین به افغانستان و مذاکره با ارمنستان و کشوری دیگر برای صادرات فرآوردههای نفتی خبر داده و تاکید کرده است که اواخر سال گذشته مجوز صادرات یک میلیارد لیتر بنزین به وزارت نفت داده شد و هم اکنون نیز زیرساختهای صادرات این فرآورده راهبردی آماده شده است.
به گفته علیرضا ضیغمی با توجه به صدور مجوز عرضه بنزین در رینگ صادراتی بورس کالا، صادرات این فرآورده به دستور وزیر نفت به صورت موازی از سوی واحد بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران و همچنین از طریق عرضه در بورس انجام میشود.
در این خصوص تاکید شده که ایران علاقهمند نیست، بنزین صادراتی به کشور افغانستان مورد استفاده نیروهای بیگانه و متجاوز قرار بگیرد، بلکه این بنزین تنها برای استفاده مردم و دولت این کشور صادر میشود، به همین منظور ساز و کاری خاص برای صادرات فرآوردههای نفتی به کشور افغانستان فراهم شده است.
همچنین در خردادماه توافقنامه جدیدی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان امضا شد که براساس آن در مدت 6 ماه 300 هزار تن فرآورده نفتی از ایران به افغانستان صادر میشود.
در این رابطه ضیغمی افزوده بود که تا کنون فروش و صادرات فرآورده های نفتی از ایران به افغانستان از طریق بخش خصوصی دو کشور انجام می شد، اما طرف افغانی تمایل دارد صادرات فرآورده به افغانستان از طریق دولت این کشور انجام شود.
وی با بیان این که طرف افغانی نیاز خود را برای دریافت دو میلیون تن فرآورده نفتی اعلام کرد، گفته بود که بر اساس توافق دو کشور قرار شد برای شروع صادرات در مدت 6 ماه 300 هزار تن فرآورده نفتی شامل 70 درصد گازوییل، 20 درصد بنزین و 10 درصد سوخت هواپیما برای مصرف مردم این کشور صادر شود.
ضیغمی در باره چگونگی انتقال فرآورده های صادراتی از ایران به افغانستان یادآوری کرده بود که فرآورده های نفتی صادراتی از طریق زمینی و از شهرهای نزدیک به مرز افغانستان از جمله مشهد، رفسنجان و اصفهان با استفاده از نفتکش به این کشور صادر می شود و مسئولیت انتقال این فرآورده ها تا انبارهای نفت شرکت ملی پخش بر عهده ایران و از این انبارها تا داخل خاک افغانستان بر عهده طرف افغانی است.