زنگنه بخشنامه سلامت، ایمنی و محیط زیست در صنعت نفت را ابلاغ کرد

وزیر نفت با صدور ابلاغیه ای اولویت ها و جهت گیری های فوری در زمینه سلامت، ایمنی و محیط زیست (سلام) در صنعت نفت را مشخص کرد.
به گزارش ایرنا، بیژن زنگنه در ابلاغیه ای اولویت ها و جهت گیری های فوری در زمینه سلامت، ایمنی و محیط زیست (سلام) را مشخص کرد و گفت: این بخشنامه باید حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ آن در دستور کار هیات های مدیره شرکتهای اصلی و فرعی تابعه قرار گیرد.

وزیر نفت با اشاره به اهمیت حیاتی مسائل سلامت، ایمنی و محیط زیست در صنعت نفت، گفت: در این امر مهم، همکاران، بویژه مدیران، در همه سطوح سازمانی با هدف حفظ جان و سلامت خود و دست اندرکاران و سپس حفاظت از اموال و تأسیسات صنعت نفت و دور نگهداشتن مردم از خطرات و حوادث احتمالی، با دقت، حساسیت و انضباط، به مسائل این حوزه حیاتی توجه جدی کنند تا به یاری خداوند متعال، با تلاش و کوشش همه جانبه به جایگاه شایسته و قابل پذیرش در عملیات صنعت جهانی نفت دست یابیم.

وی یادآور شد: پس از بحث و بررسی موضوع در شورای معاونان وزارتخانه، به استناد بندهای ٣ و ٤ بخش 'الف' و بند ٢ بخش 'ب' ماده ٣ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، مصوب ١٩ اردیبهشت ٩١ مجلس شورای اسلامی، اولویتها و جهت گیریهای فوری در زمینه سلامت، ایمنی و محیط زیست (سلام)حسب مورد ابلاغ شد.

وزیر نفت در این ابلاغیه بر ضرورت توجه به مسائل بهداشت و محیط زیست تاکید کرد و یادآور شد: با توجه به شدت پیامدهای احتمالی و اثرات آنی ناشی از خطرات در حوزه ایمنی، در شرایط کنونی ضروری است که تمرکز مدیریتی بیشتری بر مسائل ایمنی در محیطهای کاری صورت گیرد.

وزیر نفت بر لوازم موفقیت در کار این حوزه اشاره کرد و یادآور شد: در این کار، شناخت موضوع، طراحی و استقرار سامانه های حرفه ای، تدوین مقررات موثر برپایه تجارب به دست آمده از حوادث و نیز پیشرفت های به روز و کارآمد علمی، انجام آموزشهای نظری، عملی و انجام تمرین های مستمر و روزآمد برای همکاران و دست اندرکاران در همه سطوح، همراه با انضباط در اعمال مقررات و پس از اینها استقرار سامانه نظارت، از لوازم قطعی رسیدن به موفقیت هستند. بنابراین ضرورت دارد که شورای مرکزی 'سلام' تصمیم گیری درباره همه این موارد را در دستور کار خود قرار دهد.

زنگنه ارزیابی دقیق وضع موجود را ضروری دانست و افزود: ارزیابی درست و دقیق از وضع موجود 'سلام' در همه واحدها، توسط اشخاص صاحب صلاحیت و شناخت دقیق نقاط ضعف سامانه های موجود از ابتدایی ترین اقدامهایی است که اجرای آن در شماره ٤٧٨١١٢-١/٢٨ مورخ ١٣ دیماه ١٣٩٣ به همه شرکتهای اصلی تابعه ابلاغ شده است و ضرورت دارد که این ابلاغیه به دقت پیگیری و اجرا شود.

وی در ادامه این ابلاغیه به شرط احراز سمت های HSE اشاره و تصریح کرد: از تاریخ یکم اسفندماه ١٣٩٤ شرط احراز و نیز ادامه خدمت در سمت های رئیسان و سرپرستان HSE در همه شرکتهای اصلی و فرعی تابعه و نیز مناطق و همه واحدهای عملیاتی آنها، داشتن گواهینامه صلاحیت حرفه ای متناسب با سمت و شغل از مراکز مورد تأیید وزاتخانه است.

زنگنه تاکید کرد: شیوه نامه این کار باید تا ٣٠ خردادماه ١٣٩٤ از سوی معاونت منابع انسانی و مدیریت با همکاری اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست تهیه و برای بررسی و اظهار نظر به شورای مرکزی 'سلام' ارائه شود.

وزیر نفت همچنین درباره مقررات و آیین نامه های لازم در امور بهداشت، ایمنی و محیط زیست شورای مرکزی سلام، یادآورشد: به منظور پیشنهاد مقررات و آیین نامه های لازم در امور بهداشت، ایمنی و محیط زیست، شورای مرکزی 'سلام' براساس شیوه نامه شماره ٤٨٤١٤٨-١/٢٨ مورخ ١٥ دیماه ١٣٩٣ تشکیل می شود.

زنگنه تصریح کرد: روزآمد کردن مقررات 'سلام' باید با توجه به این ابلاغیه توسط اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست با همکاری واحدهای عملیاتی از طریق شورای یاد شده به انجام برسد.

وی با بیان اینکه اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست موظف است نسبت به ارائه پیشنهاد نحوه ارتقای مدیریت بحران و واکنش در شرایط اضطراری اقدام کند، افزود: در این زمینه باید پیامدهای ناشی از حوادث به حداقل ممکن کاهش یابد.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه همه پیمانها و قراردادها (از جمله پیمانکاری حفاری و ساختمان و نصب) بادر نظر گرفتن الزامات 'سلام' و تکیه بر طرح و اجرای برنامه های پایش حوادث در همه مراحل انجام کار الزامی است، افزود: اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست موظف است از طریق شورای مرکزی 'سلام' نسبت به بازنگری دستورعمل HSE پیمانکاران اقدام و در اسرع وقت مفاد آن را اجرایی کند.

زنگنه افزود: شرکتهای پیمانکار طرف قرارداد صنعت نفت که مرتکب تخلفات متعدد در رعایت مقررات ایمنی شوند به تشخیص کارگروه منتخب شورای مرکزی ' سلام' از ادامه کار آنها در صنعت نفت جلوگیری شده و یا از شرکت در مناقصه های بعدی محروم خواهند شد. ضوابط این کار باید توسط شورای یادشده تدوین و ارائه شود.

وی در این ابلاغیه به نحوه برخورد با تخلفات حرفه ای اشاره کرد و گفت: آثار هرگونه بی توجهی و سهل انگاری در مسائل 'سلام' پیش از هرچیز متوجه سلامت و جان خود همکاران و دست اندرکاران در کارها و پس از آن سبب نابودی اموال و جان دیگران می شود. بنابراین بی توجهی در مراعات دقیق مقررات 'سلام' با هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست.

زنگنه افزود: براین پایه، ضمن تقویت سامانه های موثر و حرفه ای در موضوع 'سلام' همراه با آموزش مستمر، با هرگونه تخلف در موارد یادشده برخورد می شود. به این منظور، هیات تخلفات اداری ویژه مسائل 'سلام' در ستاد وزارتخانه تشکیل می شود.

وزارت نفت گزارش داد زنگنه در این ابلاغیه با تاکید بر اینکه این بخشنامه باید حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ آن در دستور کار همه هیات های مدیره شرکتهای اصلی و فرعی تابعه قرار گیرد، خاطرنشان کرده است: نحوه اجرای این دستور عمل باید در هر شرکت متناسب با تصمیم های لازم اتخاذ شده و رونوشت مصوبه هر هیات مدیره برای اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارتخانه ارسال شود.
۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۱:۴۹
تعداد بازدید : ۸۹۳