رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ایران گفت: مفاد قراردادهای جدید نفتی که در ماه سپتامبر (شهریور) در لندن رونمایی خواهد شد با توجه به ساختار میادین و ریسک موجود در اجرای پروژهها متفاوت خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از پرس تیوی، مهدی حسینی، رییس کمیته طراحی قراردادهای جدید نفتی در وزارت نفت گفت: مفاد این قراردادها و میزان بازگشت سرمایه بر اساس یک فرمول شناور که ساختار میادین و میزان ریسک موجود در اجرای پروژهها را بررسی خواهد کرد محاسبه خواهد شد.
حسینی افزود: این قراردادها برای توسعه پروژههای با ریسک بالا شامل امتیازات جذابتر و میزان بالاتر بازگشت سرمایه است.
مدیر قراردادهای جدید نفتی ایران افزود: پروژههای نفتی که در آبهای خلیج فارس مستقر و با کشورهای دیگر مشترک هستند نسبت به دیگر پروژهها در اولویت قرار دارند و امتیازات جداگانهای برای سرمایهگذاران خواهند داشت که علت این موضوع این است که این پروژهها زودتر از دیگران بازدهی دارند.
مدل جدید قراردادهای نفتی ایران تحت عنوان قراردادهای نفتی ایران در واقع اصلاح قراردادهای سنتی بیع متقابل است و به طور مشخص برای افزایش جذابیت پروژههای نفتی ایران برای سرمایهگذاران خارجی تنظیم شدهاند.
در قراردادهای نفتی ایران مراحل اکتشاف، توسعه و تولید برای پیمانکاران در قالب یک بسته کلی و به صورت متفاوت ارائه میشود.
همچنین ایران یک شرکت سرمایهگذاری مشترک با پیمانکاران برای استخراج ذخایر در این میادین دایر خواهد کرد.
پیمانکاران خارجی طبق قرارداد سهمی از تولید در میادین را به عنوان دستمزد دریافت خواهند کرد.
تحریمهای اقتصادی علیه ایران تحت هدایت آمریکا سرمایهگذاری خارجی در پروژههای انرژی ایران را منع میکند. ایران در حال حاضر اعلام کرده که این تحریمها وضعیت تولید نفت ایران را طی سالهای گذشته کاهش داده است.
تولید نفت خام ایران در حال حاضر حدود دو میلیون و 700 هزار بشکه در روز است که از این مقدار حدود یک میلیون بشکه در روز صادر میشود.
وزیر نفت ایران ماه گذشته اعلام کرد که تهران ظرف چند ماه پس از لغو تحریمها آماده افزایش صادرات نفت خود به میزان یک میلیون بشکه در روز است.
چشمانداز لغو تحریمها باعث شده ایران خود را برای دوران پس از تحریمها آماده کند.