پشت پرده بدهی 50 میلیارد دلاری شرکت نفت

پشت پرده بدهی 50 میلیارد دلاری شرکت نفت
براساس تازه‌ترین برآوردها، حجم بدهی‌ شرکت ملی نفت ایران به بانک مرکزی و بانک‌ها به بیش از ۵۰ میلیارد دلار افزایش یافته و حتی این رقم به تایید مقامات ارشد وزارت نفت رسیده است.
 به گزارش پایگاه خبری اوپکس به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم،انتشار بدون پشتوانه مالی اوراق مشارکت ارزی و ریالی به ویژه برای تامین منابع مالی فازهای پارس جنوبی در طول چند سال گذشته تاکنون منجر به افزایش حجم بدهی‌های شرکت ملی نفت ایران شده است.


در شرایط فعلی، حجم بدهی‌های شرکت ملی نفت ایران به بانک مرکزی و سایر بانک‌های عامل به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده، این در حالی است که در کنار این حجم بدهی‌ها، روز به روز بر حجم جریمه دیرکرد پرداخت این بدهی‌های نفتی افزوده می‌شود.

رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تائید بدهی ۵۰ میلیارد دلاری این مجموعه به بانک مرکزی و بانک‌های عامل، می‌گوید: اخیرا موفق به اخذ مصوبه‌ای از مجلس شورای اسلامی شده‌ایم که به مدت دو سال به شرکت نفت برای پرداخت بدهی‌ها فرصت داده است.

 معاون وزیر نفت با اعلام اینکه براساس این مصوبه مجلس شورای اسلامی اصل و فرع بدهی‌های شرکت ملی نفت تا دو سال استمهال شده است، بیان کرده است: این فرصت فشار را از روی دوش شرکت نفت برای اجرای طرح‌های جدید توسعه‌ای کاهش می‌دهد.

با این وجود در کنار بدهی‌ها، شرکت ملی نفت ایران در طرح توسعه میادین مشترک نفتی غرب کارون همچون آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یاران، یادآوران و حتی آذر و فازهای پارس جنوبی باید در مجموع حدود ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید داشته باشد.

به اعتقاد کارشناسان، تامین این حجم گسترده منابع مالی طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز حتی در صورت لغو کامل تحریم‌ها هم ماموریتی سخت و حتی غیر ممکن تلقی می‌شود.

جوادی معاون وزیر نفت در تشریح سیاست جدید شرکت ملی نفت ایران به منظور تامین منابع مالی طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز توضیح داده است: با مصوبه شورای اقتصاد، قرار است شرکت‌های جدیدی به نام «SPV» برای پشتیبانی سرمایه گذاری‌ها تاسیس شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه اردیبهشت ماه سال جاری شرکت‌های «SPV» تاسیس شده است، در خصوص ماموریت این شرکت‌های جدید، اظهار داشته است: مدیریت منابع مالی طرح های نفت و گاز بر عهده این شرکت‌ها بوده و به عبارت دیگر، شرکت های SPV با امضای قراردادی با شرکت نفت مامور مدیریت منابع مالی و سرمایه‌ای پروژه‌ها خواهند شد.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه اخذ منابع از صندوق توسعه ملی و مدیریت منابع در پروژه مهمترین مسئولیت این شرکت ها است، تصریح کرد: نظارت بر نحوه بازپرداخت منابع مالی هم از دیگر ماموریت های شرکت های SPV خواهد بود.

جوادی همچنین با اشاره به ایجاد یک واحد نظارتی در مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران به عنوان فرماندهی و نظارت بر نحوه اجرای پروژه ها، خاطرنشان کرده است: علاوه بر این، شرکت نفت گاز پارس و شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران هم مباحث اجرایی پروژه‌های نفت و گاز را دنبال می کنند.

۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ۱۳:۳۴
تعداد بازدید : ۶۱۸