۶۵ درصد پول نفت را کالا می‌خریم؛ توافق جدید با چین برای بازگشت نقدی ۳۵ درصد پول نفت ایران

۶۵ درصد پول نفت را کالا می‌خریم؛ توافق جدید با چین برای بازگشت نقدی ۳۵ درصد پول نفت ایران
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اعلام جزئیات جدید قرارداد فروش نفت ایران به چین گفت: براساس این قرارداد بلندمدت، قرار است حدود ۶۵ درصد از پول فروش نفت ایران به صورت کالایی و مابقی نقدی پرداخت شود.
به گزارش پایگاه خبری اوپکس به نقل از سایت خبری مهر اسدالله عسگراولادی گفت: برای فروش نفت ایران به چین، قراردادی میان وزارت نفت و دولت چین منعقد شده است که بر مبنای آن، درصدی از این پول به صورت خرید کالا از چین و درصدی دیگر به صورت نقدی به ایران پرداخت شود. بر این اساس، حدود ۶۵ درصد از پول حاصل از فروش نفت ایران به چین، از این کشور کالا خرید می‌شود و مابقی به صورت نقدی در اختیار وزارت نفت قرار می‌گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: وزارت نفت جزئیات بیشتر این قرارداد را می‌داند اما این یک روال عادی شده است و هم‌اکنون بابت فروش نفت به چین، ایران می‌تواند کالا از این کشور خریداری کرده و این جزئی از قرارداد است.

به گفته عسگراولادی، اگر وزارت نفت به بانک مرکزی اجازه دهد مبالغ نقدی که از سوی چین در اختیار ایران قرار می‌گیرد، صرف خرید کالا از کشورهایی همچون کره، ژاپن یا سایر کشورهای دنیا می‌شود، در غیر این صورت وزارت نفت پول نفت ایران را به صورت نقدی به خزانه واریز می‌کند و سهم خود را به صورت نقدی برمی‌دارد.

وی تصریح کرد: هم اکنون گشایش فاینانس‌ها از سوی چین برای پروژه‌های ایران بسیار خوب پیش می‌رود و شرکت‌ها و پروژه‌های بسیاری از این فاینانس بهره‌مند شده‌اند، ضمن اینکه بانک صنعت و معدن در کنار یک بانک دیگر، عملیات هماهنگی برای گشایش فاینانس چینی برای پروژه‌های ایرانی را انجام می‌دهند.

به گفته عسگراولادی، ما دیگر هیچ پول بلوکه شده‌ای در چین نداریم. 

به گزارش مهر، براساس توافقی قبلی که میان ایران و چین صورت گرفته بود، مقرر شد به جای طلب ۱۸ میلیارد یورویی ایران بابت فروش نفت (معادل ۲۲ میلیارددلار) چینی‌ها تا سقف ۷۰ میلیارد دلار فاینانس بازگشایی کنند.

بنا بر اعلام مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، این فاینانس قرار بود که در دو بخش دولتی و غیردولتی پرداخت شود که بر این اساس، در بخش دولتی ۱۲ طرح در سال گذشته گشایش اعتبار و قرار شد تامین منابع ریالی آن از سوی بانک مرکزی در سال‌های آتی انجام شود.

بر این اساس، منابع لازم برای اجرای تمام این طرح‌ها ۳۱۰ هزار میلیارد ریال برآورد می شود. در بخش غیردولتی نیز ۷ طرح توسط بخش غیردولتی گشایش اعتبار شده که منابع آن معادل ۸۱.۵ هزار میلیارد ریال است، بنابراین گشایش اعتبار برای بخش دولتی و غیردولتی در فاینانس چین ۴۰۰ هزار میلیارد ریال است که پرداخت‌های مربوط به آن از سال جاری آغاز می‌شود.

به گفته اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، تاکنون بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار فاینانس چینی گشایش شده است.

حال از این پس و براساس تازه ترین توافق ایران و چین، قرار است که ۶۵ درصد از این رقم به واردات کالا اختصاص یابد و ۳۵ درصد به صورت نقدی در اختیار ایران قرار گیرد.
۱۲ خرداد ۱۳۹۴ ۱۰:۱۷
تعداد بازدید : ۵۶۵