نخستین سری دستگاههای Well Caping(مهار حریق ) برای فرونشاندن آتش چاههای نفت و گاز توسط شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ساخته ودر منطقه عملیاتی چشمه خوش مستقر شد.
به گزارش پایگاه خبری اوپکس به نقل از شانا، مهندس علیرضا عیدکزاده سرپرست اداره HSE شرکت با اعلام ضرورتهای ساخت این دستگاه،گفت: همواره یکی از مهمترین دغدغههای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در مهار چاههای نفت و گاز به لحاظ گستردگی و پراکندگی جغرافیایی شرکت در ١١ استان کشور، ایجاد هماهنگی و اقدام سریع در جمع آوری امکانات و ماشین آلات بوده است، در این راستا ساخت چهار سری دستگاههای Well Caping در دستور کار قرار گرفت.
وی درباره کارآیی این دستگاه خاطرنشان کرد: این دستگاهها دارای دو چند راهه به همراه یک سری ورودی و خروجیهای ٥,٢ اینچ بوده که میتوان آب را توسط پمپ به آن منتقل و از قسمت شیرهای خروجی برحسب نیاز آب تامین کرد. همچنین یک دستگاه آتی واگن با متعلقات مربوطه و چهار اتاقک آتش نشانی مجهز به ورودی و خروجی ٥.٢ اینچ و مانیتور چرخدار از دیگر بخشهای آن است.
سرپرست اداره HSEشرکت نفت مناطق مرکزی درباره روند اجرایی ساخت این دستگاهها، افزود: ساخت این دستگاهها در وضع تحریمهای بین المللی با حمایتهای جدی مدیرعامل شرکت صورت گرفت و از بهمن ماه پارسال (٩٣) با شناسایی سازندگان داخلی و انتخاب پیمانکار، فرایند اجرای کار آغاز و نخستین دستگاه در منطقه عملیاتی چشمه خوش مستقر شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، عیدکزاده تصریح کرد: ساخت سه سری دستگاه دیگر نیز در حال انجام است که پس از تکمیل در اختیار شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و شرق قرار میگیرد که از نکات بارز این دستگاه میتوان به کاربری ساده، قابلیت انتقال به مناطق دیگر و کارآیی بالای آن اشاره کرد.
براساس این گزارش، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران یکی از پنج شرکت اصلی در ساختار جدید شرکت ملی نفت ایران است که در سال ١٣٧٨ تاسیس شد. این شرکت مسئولیت تولید و توسعه بیشتر میدانهای خشکی در استانهای ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خوزستان، فارس، قم کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و هرمزگان را بر عهده دارد و در حال حاضر نزدیک به نیمی از گاز مورد نیاز کشور را تامین میکند.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در مجموع مسئولیت تولید و توسعه از ٧٦ میدان گازی و نفتی (٤٤ میدان گازی و ٣٢ میدان نفتی ) را برعهده دارد و در حال حاضر تولید از ١٤ میدان گازی و ١٣ میدان نفتی صورت میگیرد.