مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به امکان احیای بازار سابق محصولات پتروشیمی ایران در آمریکا، گفت: برای ما آنچه بیشتر از صادرات محصولات به آمریکا و اروپا اهمیت دارد، استفاده از تکنولوژی و فناوری های جدید در حوزه صنعت پتروشیمی است.
علی محمد بساق زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، در خصوص جایگاه آمریکا و اروپا در صنعت پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم، افزود: آمریکا، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی دنیاست، ضمن آنکه با توسعه صنعت شیل گس، واحدهای پتروشیمی برخوردار از گاز اتان در آن کشور افزایش یافته اند؛ بنابراین صادرات پتروشیمی به سادگی امکان پذیر نیست.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به مشکلات صادرات محصولات پتروشیمی به آمریکا، گفت: برای ما آنچه بیشتر از صادرات محصولات به آمریکا و اروپا اهمیت دارد، استفاده از تکنولوژی و فناوری های جدید در حوزه صنعت پتروشیمی است؛ در واقع، مجتمع های پتروشیمی کشور، با استفاده از تکنولوژی های جدید اروپا و آمریکا می توانند به سرعت تکمیل شده و واحدهای جدید را راه اندازی کنند.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از دوران تحریم 7 درصد صادرات محصولات پتروشیمی به آمریکا انجام می شد، که با رفع تحریم ها می توانیم این بازار را دوباره احیا کنیم، اما در شرایط جدید رقابت در این بازار به سختی امکان دارد.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: فاصله ایران تا آمریکا نسبت به کشورهای اروپایی بسیار بیشتر است و به دلیل افزایش هزینه حمل و سختی رقابت در بازار آمریکا، تمایل داریم که در دوران پساتحریم، صادرات محصولات پتروشیمی به اروپا را بیشتر کنیم.
پس از موفقیت مذاکرات ایران و 1+5، شرکت های معتبر صنعت پتروشیمی خواستار حضور در ایران شده اند و حتی چند شرکت معتبر آلمانی و هلندی، لایسنس برخی واحدهای پتروشیمی کشورمان را تامین کرده اند.
پیش از این، بساق زاده در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات ايران به شرکت های اروپایی فعال در صنعت پتروشیمی به ایرنا گفته بود: با رفع تحریم ها، این شرکت ها قادر خواهد بود که تکنولوژی های پیشرفته تر خود نظیر آلیاژهایی که دارای طول عمر و کارامدی بیشتر هستند را به ایران بدهد.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین از مذاکره یک شرکت معتبر اتریشی برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد و اظهار داشته بود: در هفته گذشته این نمایندگان این شرکت اتریشی مذاکراتی را با مقامات شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران انجام دادند.
بساق زاده افزود: این شرکت اتریشی، علاوه بر آمادگی برای سرمایه گذاری در طرح های پتروشیمی ایران، تمایل دارد که فناوری ها و تکنولوژی های جدید این صنعت را نیز در اختیار ایران بگذارد.
وی با بیان اینکه این شرکت اتریشی برای تامین فاینانس طرح های پتروشیمی اظهار آمادگی کرده است، گفت: این شرکت قصد دارد که پروژه های خود را به صورت EPCF اجرا کند که تحقق آن هزینه های اجرا را بسیار کاهش می دهد.
ایران در حال حاضر از ظرفیت تولید سالانه 60 میلیون تن محصولات پتروشیمی برخوردار است و در نظر دارد که تا سال 1404 میزان تولید را به 180 میلیون تن در سال افزایش دهد.
دارا بودن دو نوع خوراک گاز و میعانات گازی که کمتر کشوری در جهان از این مزیت برخوردار است، فرصت بی نظیری را برای توسعه صنعت پتروشیمی ایران فراهم کرده است.