دو سناریو اقتصادی پساتحریم‌ به روایت نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران

دو سناریو اقتصادی پساتحریم‌ به روایت نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران
رئیس اتاق بازرگانی تهران و نایب رئیس اتاق ایران که معتقد است اقتصاد فعلی کشور در یک بزنگاه تاریخی قرار دارد، دو سناریو اقتصادی برای دوران پسا تحریم عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، «مسعود خوانساری» روز (سه شنبه) در نشست تخصصی «اقتصاد ایران، اقتصاد جهان آماده‌سازی برای دوران انتقال» که در اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: «اتاق بازرگانی تهران تلاش می‌کند هر ماه نشست‌های علمی، تخصصی و مسائل مربوط به بنگاه‌ها و تشکل‌های اقتصادی را برگزار کند.»

وی با اشاره به برخی نتایج و تاثیرات نتایج مذاکرات هسته‌ای ادامه داد: «به دنبال توافق، حجم بالایی از توقعات پیش رو است. در حال حاضر تصور عمومی بر این است که وضعیت بلافاصله رو به بهبود خواهد بود، سرمایه‌گذاری خارجی انجام می‌شود یا بسیاری از کالاها ارزان و در دسترس می‌شود. مطمئنا اگر بتوان نمای مشخصی را برای صاحبان کسب و کار و قشر مولد ایجاد کنیم، تصمیم‌گیری برای آینده راحت‌تر خواهد شد.»

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به دو سناریو مختلف اقتصاد برای دوران پس از تحریم اظهار کرد: «سناریوی اول این است که با توجه به کاهش درآمدی که در دو سال گذشته با آن روبرو بوده‌ایم به دنبال تبدیل ارزهایمان به کالا باشیم و صرفا رفاه کوتاه مدت ایجاد کنیم؛ اتفاقی که در دو دولت گذشته رخ داد و تورم 40 درصدی حاصل شد.»

خوانساری ادامه داد: «سناریوی دوم این است که به دنبال اصلاح ساختار اقتصادی برویم. قیمت ارز را متعادل کنیم، ارزی که تولید کشور را مطلوب کند. همچنین ساختار شبکه بانکی و فضای کسب و کار را بهبود دهیم و با حذف یارانه‌ها قیمت حامل های انرژی را تعیین کنیم.»

وی اظهار کرد: «اقتصاد کشور بر سر یک بزنگاه تاریخی قرار دارد که می‌تواند آینده اقتصاد کشور را تعیین کند، باید شرایط فعلی اقتصادی مورد بررسی و حلاجی قرار بگیرد تا مشخص شود قرار است کشور به چه سمتی باید برود.»

۷ مرداد ۱۳۹۴ ۱۶:۴۶
تعداد بازدید : ۴۸۹