رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌و‌گو با صدای اقتصاد مطرح کرد ایمن‌سازی صادرات با واقعی شدن نرخ ارز

رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌و‌گو با صدای اقتصاد مطرح کرد ایمن‌سازی صادرات با واقعی شدن نرخ ارز
رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: مدیریت نرخ ارز یکی از قوانین تکلیف شده در برنامه پنجم توسعه است که عملا باتوجه به اینکه یکی از قوانین و برنامه‌های بالادستی محسوب می‌شود، تکلیف را برای همه روشن کرده است.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با صدای اقتصاد، تصریح کرد: نرخ مدیریت شده ارز، باید متناسب با تغییر تورم سالیانه (تورم داخلی منهای تورم خارجی) افزایش یا کاهش پیدا کند.


وی اظهار کرد: واقعی شدن نرخ ارز، کلیت اقتصاد کشور اعم از تولید، واردات و صادرات را ایمن‌سازی می‌کند و صادرات نیز یکی از فاکتورهای اقتصاد ملی است که از واقعی شدن قیمت ارز منتفع می‌شود.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه قانونگذار این تمهید را اندیشیده و بر اجرای این قانون توسط دولت‌ها نیز اصرار داشته است، گفت: متاسفانه در هیچ‌یک از دولت‌ها این قانون اجرا نشده است. در دولت‌های نهم و دهم، که با استفاده از پول نفت و به صورت تصنعی، دلار را در یک سوم قیمت واقعی پائین نگه داشتند، با تشدید تحریم و در شرایطی که ابزار پول نفت از دست دولت خارج شد، یک شبه شاهد افزایش سه برابری نرخ ارز بودیم.


لاهوتی، این مساله را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات دولت نهم و دهم در حوزه

» واقعی شدن نرخ ارز، کلیت اقتصاد کشور اعم از تولید، واردات و صادرات را ایمن‌سازی می‌کند و صادرات نیز یکی از فاکتورهای اقتصاد ملی است که از واقعی شدن قیمت ارز منتفع می‌شود.

اقتصاد کشور قلمداد کرد و افزود: این کار، بزرگ‌ترین آسیب را به اقتصاد، تولید و صادرات کشور زد و کار را به جایی رساند که رشد منفی اقتصادی را تجربه کردیم.


لاهوتی نگرانی دولت‌ها از نارضایتی کوتاه مدت ناشی از بالا رفتن قیمت‌ها را دلیل کنترل نرخ ارز در گدشته دانست و اظهار کرد: همه دولت‌هایی که ارز را در قیمت غیرواقعی کنترل کرده‌اند، در دراز مدت، چندین برابر این هزینه را  پرداخته‌اند.


عضو کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات، ادامه داد: در دولت یازدهم باوجود اینکه که بانک مرکزی به درستی و با جدیت شناور بودن نرخ ارز را مدیریت کرده اما باز هم میزان تورم داخلی منهای تورم خارجی بر نرخ ارز اعمال نشده است و هرچه با این روش حرکت کنیم، عملا سال به سال از مزیت صادراتی کشور کم خواهد شد.


وی تاکید کرد: وقتی صادرات کافی نداشته باشیم امکان رشد و افزایش تولید نیز منتفی می‌شود.


وی تصریح کرد: با مدیریت شناور ارز از سوی بانک مرکزی و با ثبات فعلی نرخ ارز، امید و آرامشی به بازار داده شده است تا از اتفاقات هیجانی جلوگیری شود. گرچه ممکن است این نرخ، نرخ واقعی نباشد، اما تقریبا این نرخ، متناسب با شرایط کشور است.


لاهوتی گفت: در شرایط  فعلی، نرخ ارز بانکی و آزاد به یکدیگر نزدیک هستند و امیدواریم طبق وعده اخیر رئیس بانک مرکزی در اتاق بازرگانی ، تک نرخی شدن ارز در شش ماه آينده انجام شود.

۲۱ مرداد ۱۳۹۴ ۰۹:۳۹
تعداد بازدید : ۶۱۹